Näin opetat lapsesi leikkimään itsenäisesti

Tai kirjaudu sisään päästäksesi maksullisiin kursseihisi

Hei! Tervetuloa tutustumaan kurssiin!

Oletko sinäkin tilanteessa, että tarvitset ajoittain rauhallista aikaa ilman lapsen jatkuvaa keskeytystä johonkin seuraavista:

– kotityöt kuten ruuanlaitto, pyykinviikkaus, kylpyhuoneen pesu, ruohonleikkaus

– pienet remontti- tai korjaushommat

– etätyöt, työsähköpostiin vastaaminen, etäpalaveri, matkalaskun teko, esityksen valmistelu

– opiskelut kuten esseen viimeistely, kommentointi-moodleen tai opinnäytteen viilaaminen

– pieni kahvi- tai teetauko keskellä päivää ja lehden lukeminen tai somen plärääminen ?

Pikkulasten tai pienten koululaisten vanhempana et ole yksin tämän tarpeesi kanssa. Erityisesti korona-rajoitusten ja -sulkujen myötä monissa perheissä on havahduttu siihen, että lapsi ei välttämättä osaa viettää aikaa itsekseen leikkien. Monet vanhemmat ovat myös havahtuneet siihen, että he tarjoavat lapselle tablettia, pelikonetta tai lastenohjelmia ehkä useammin kuin mitä itse pitävät toivottavana.

Päätimme tehdä napakan ja ilmaisen kurssin vanhemmille, jotka ovat havahtuneet tarpeeseen alkaa tukea lapsensa taitoa itsenäiseen leikkiin.

Itsenäinen leikki on nimittäin taito, jota kaikki lapset voivat itse omasta halustaan ja aikuisen tuella harjoittaa. Vanhemman ja lapsen kahden kesken viettämä laatuaika tai yhteyden hetket ovat lapsen kehitykselle ja lapsen ja vanhemman suhteelle äärimmäisen tärkeitä. Itsenäisen leikkimisen taito ei sulje tätä pois, ja itse asiassa monilla lapsilla itsenäisen leikin harjoittelu pitääkin sisällään tätä laatuaikaa ja yhteyden hetkiä. Tällä kurssilla kuulet, miten voit yhdistää nuo kaksi asiaa: Opit tavan, miten viettää yhteistä aikaa siten, että se samalla vahvistaa lapsesi motivaatiota, itsevarmuutta ja keskittymiskykyä itsenäiseen leikkiin. Lisäksi saat viisi muuta ohjenuoraa, joita seuraamalla kannustat ja tuet lastasi ottamaan haltuun yhden lapsuuden keskeisimmistä kehitystehtävistä, leikin maailmaan uppoutumisen.

Lapsen taito leikkiä itsekseen ei ole tärkeää vain vanhemmalle. Itsenäinen leikki kehittää lapsen toiminnanohjausta, kykyä suunnitella ja kykyä paneutua häntä itseään kiinnostaviin asioihin. Taito leikkiä on tärkeä myös lapsen sosiaalisille taidoille. Leikin kautta lapsi luo yhteyksiä ja viettää aikaa ikätoveriensa kanssa.

Kurkkaa video, jossa kerromme, mistä kurssissa on kyse, ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautumalla kurssille tilaat samalla uutiskirjeemme. Uutiskirje jakaa tietoa perhe-elämän, vanhemmuuden, kasvatuksen ja psyykkisen hyvinvoinnin teemoista ja nostaa esille ajankohtaisia ilmaismateriaaleja (mm. tieto tästä kurssista) ja tietoa palveluistamme. Uutiskirjeen voit peruuttaa koska vain ilmoittamalla. Toukokuussa 2020 aiheita ovat olleet mm: Pienen lapsen aggressio ja muiden lyöminen, empatian ja validaation merkityksestä lapsen tunnetaitojen kehitykselle ja sisarusten välinen kateus ja sisaruskateuden helpottaminen.

Oppitunnit